Időtálló design, olasz szakértelem, merész és szokatlan lépések a magas minőségű anyagok használatában: A ROVERI szemüvegeket az ikonikus precizitású órák és a legexkluzívabb luxusautók esztétikuma inspirálta.

A márka története

 

Bergamo, Olaszország – A ROVERI szemüvegek az örök luxust és a kiemelkedő teljesítményt képviselik azzal az innovatív szemlélettel, mely ötvözi az új és felfedezetlen anyagok kombinációját.

A ROVERI alapítója, Michele Cleseri Bergamoban született és nevelkedett. Abban az olasz városban, ami éppúgy ismert magas minőségű textil manufaktúrájáról és gépgyártásáról, mint számos tekintélyes divatmárkájáról. A város történelmi hagyatékával összhangban, a ROVERI a széleskörű kutatás és fejlesztés eredményeként született meg. Különleges formatervezésű, fortélyosan megmunkált, globálisan fontos szemüvegmárka kelt életre.

Kifejezetten férfiak számára fejlesztették, azon jó ítélőképességű luxus szakértőknek, akik igénylik a megalkuvásmentes kiválóságot és az időtlen stílust.

Az ifjú vállalkozó, a márka alapítója több éven át luxusautók és űrrepülők gyártásával foglalkozott Olaszországban és Kaliforniában.  A fényűző órák és a gyors autók iránt érzett szenvedélyét oltotta később szemüvegeibe. Claseri high-tech anyagokhoz kapcsolódó szokatlan hozzáértése abból a különleges tudásból származik, melyet a szénszálas összetételű autók fejlesztése és gyártása során szerzett.

A siker titka

 

A márka 2019 őszén került bevezetésre és máris az egyetlen, független, szénszállal dolgozó szemüveg márka lett. Ez az anyaghasználat eddig kizárólag a legmagasabb szintű órakészítésre volt jellemző. Az eredmény egy lenyűgöző lineáris minta, mely a karbon rétegek megmunkálása révén nyeri el végső formáját. A szálak rétegeinek különböző szögekben történő elhelyezését nagy szakértelemmel végzik, hogy biztosítsák a tökéletesen összehangolt szövésmintát.

 Az első ROVERI koncepció alapján készült szemüveg -a ROV18-as modell- egy izgalmas, forradalmi újdonságot képviselő merész darab, mely az elmúlt 24 hónap fejlesztésének eredménye. A kortalan pilóta keret béta-titániumot és többszörösen rétegezett karbon rétegeket tartalmaz. Ezt a szokatlan, kifinomult formatervezést a legmagasabb minőségű acetát szárak egészítik ki, melyek matt arany és matt fekete tónusokban választhatók, kiemelve a design finomságát és különlegességét.

„Más iparágakban szerzett tapasztalatom alapján mondhatom, a szénszál egy elképesztően érdekes anyag. Teljesen felvillanyoz valami technikailag ennyire haladó és precíz módszert megvalósítanom a szemüveggyártásban…” nyilatkozta Michele Claseri.

A szénszál rétegek alkalmazása nemcsak egy jól megkülönböztethető designt eredményez, hanem a szemüveget könnyűvé, kivételesen kényelmesé és erőssé teszi. A rétegek elegáns, egy darabbá szőtt formája -ami tökéletesen csavar mentes- olyan technikai bravúr, mely kiemeli a szálak lineáris mintázatát és látványos, mégis finoman irizáló, márványos hatást hoz létre.

A ROV 18-as modell

 

Ez a modell az időtlen luxust megtestesítő pilóta fazonban készült és két változatban kapható: ORO (arany) és NERO (fekete). Karbon-titánium szerkezetét a legmagasabb szintű óra-tervezés és a klasszikus sportautók mérnöki kiválósága és esztétikai kivételessége inspirálta.

Az exkluzív komponensek részei a ROVERI Eyewear DNS-ének, ezért a magas minőségű, fényűző formatervezés kiterjed a csomagolásra is, mely tartalmaz egy kézzel készített bőr tokot és egy finom szövésű tisztító kendőt.

„Innováció. A technikai kiválóság iránt érzett szenvedély. Szépség. Ez az, amit át akarok adni egy ROVERI termékkel. Sok időt és fantáziát tettünk luxus szemüvegeink fejlesztésébe, ami remélem, egy merőben új utat nyit az optikai iparágban – a szénszálak és a béta-titánium alkalmazása révén szemüvegeink éppoly erőteljesek és tartósak, mint amennyire alkalmazkodók és kifinomultak.” emelte ki az alapító.

 

További információk: www.roverieyewear.com