A MONOQOOL 3D nyomtatott szemüvegkollekciójának legújabb modelljei, mint például az Avalanche, a DK és a DB – a funkcionalitásra és a könnyű, kortárs dizájnra összpontosítva, kiváló példái azon innovációnak és a kreativitásnak, mely e korszakalkotó technológia mögött áll.

„Esztétika, kiemelkedő kényelem és tartós funkcionalitás – mindez egy termékben! A 3D nyomtatással igazán kreatívak lehetünk a szemüvegek formáival és színeivel kapcsolatban, anélkül, hogy a keret illeszkedése és funkciója terén kompromisszumot kellene kötnünk” – mondja Allan Petersen, a MONOQOOL vezérigazgatója.

 A márka szóvivői szerint az idei szezon Monoqool kollekciójában az olyan modelleket, mint az Avalanche, a DK és a DB innovatív formák jellemzik, amelyek karcsúak, masszívak és egyben rugalmasak.

 „A tervezési munkában teljes szabadságot élvezünk, mégis olyan technikai megoldásokkal tudunk előállni, amelyeket eddig még soha nem láttunk vagy képzeltünk el” – mondja Petersen. „Minden Monoqool keret csavarmentes kialakítású, erős zsanérokkal ellátott, ill. könnyedén mozgatható, mégis tartós csuklópántokból áll össze”.

A Wire szériából származó Yumi modell megmutatja, hogy a 3D nyomtatással hogyan lehet valami könnyű, kényelmes és tartós – valamint vonzó és menő – dolgot létrehozni. Ebben a modellben a két 3D nyomtatott felnit két drótcsík tartja össze, amelyeket a frontoldali rész belsejében rögzítenek, teljes elfedésben.

Visszatérve szívügyünkhöz, a fenntarthatósághoz, szerencsére a dán vállalatnál is prioritást végez e fogalom. Dán székhelyű gyárukban minden modellt megrendelésre készítenek, ezáltal is csökkentve a gyártás során felhalmozódó felesleges hulladékot.

 „Emellett egy olyan gyártási módszert is kifejlesztettünk, amellyel a szemüvegek elkészítése után megmaradt nyersanyag 98%-át újra tudjuk hasznosítani.” – magyarázza Petersen.

„Ha ezt az eljárásunkat, gyártási módszerünket összevetjük például az acetát keretek gyártásával -ahol az nyersanyag 85%-a kidobásra kerül, akkor elmondhatjuk, hogy kereteink hatalmas előnyét élvezik ezen nyomtatási technológiánknak.”