Szenzációs ötlettel állt elő a Sea2See legújabb projektje kivitelezésében. Bemutatjuk a 2022-es ’5 OCEANS’ kollekciót. A márka, amelynek köszönhetően rendszerint felszínre kerül a környezetvédelem aktualitása.

Fenntarthatóság az optikai iparban

A globalizáció hatására meghatározóvá vált a környezettudatos életmód, illetve a fenntarthatóság témaköre, mely visszaköszön a különböző világmárkák marketingjében. Így van ez a Sea2See szemüveg- és óramárka esetében is. A díjnyertes ’seastainable’ vállalat rengeteg aktivistát, szervezetet ér el egyedi ötletének köszönhetően, miszerint termékeik alapanyagául tengerpartokról összegyűjtött hulladék szolgál. E kezdeményezés kellő szakértelemmel, dizájnnal és kreativitással társulva eredményezheti egy olyan kollekció létrejöttét, mint a ’5 OCEANS’.

 

A legújabb kampányról

Érdemes kiemelni a 2022-es Spring/Summer kampány vizuális megvalósítását, hiszen a projektben egy elismert fotóművésszel, nevezetesen Weston Fullerrel dolgoztak együtt. A koncepcióban jelentős szerepe van az 5-ös számnak, ugyanis a szemüvegekről 5 rendkívüli fotóművészeti alkotás készült, a világ 5 óceánjának változatos, vad, természetes szépségét megörökítve. A fotósorozat ugyanakkor mélyen megrendítő figyelemfelkeltőként szolgál az ökoszisztémák törékenységét, különösképp a tengerek műanyagszennyezését illetően.

Ötödik

Már csak a véletlen műve lehet, hogy a kollekció épp akkor jött ki, amikor a Sea2See márka ötödik születésnapját ünnepelte. Francois van den Abeele, a márkatulajdonos állítása szerint 8 hónapon át folytak a projekt körüli munkálatok, az eredmény pedig lenyűgöző. „Szimbolizálja, kik vagyunk, illetve amit éveken át tartó munkával elértünk az optikai iparban. Fenntartható, vagy ahogy mi nevezzük ’seastainable’ vállalatként nőttük ki magunkat, büszkék vagyunk rá, hogy világszerte ismerik hitvallásunk.”

 

Bemutató

A ’5 OCEANS’ unisex modelljei először a 2022-es OPTI kiállításon kerültek bemutatásra és egy varázslatos – óceán inspirálta – színkavalkáddal érkeztek Münchenbe. Az öt darabból álló fényképészeti sorozat egy-egy különleges inspirációs paletta köré épült, a feketétől, a piroson és a sárgán át a kékig és a zöldig – az újonnan kifejlesztett színkombinációk és a kézzel kidolgozott részletek révén minden egyes paletta megjelenik a szemüvegekben.