A világ egyik vezető szemüveg- és napszemüvegmárkája örömmel jelentette be legújabb szemüveglencse fejlesztését, a MauiPassport Boost-ot. A lencse célja, hogy tehermentesítse a szemet a napi szinten igen magas számú fókuszváltás következtében kialakuló kifáradástól és megszabadítson annak kellemetlen tüneteitől.

A márkáról                                                                                                

A Maui Jim szemüvegmárka Hawaii-szigetcsoport egyikéről, a Maui szigetről származik. Tulajdonképpen a világmárka fő koncepcióját a sziget földrajzi viszonyai adták, hiszen a cél egy olyan napszemüveg megalkotása vlt, mely megvédik a szemet a szigetvilágon kifejezetten kíméletlen UV-sugaraktól, ugyanakkor a Maui napszemüvegekkel szabadon élvezhetjük a szigetre oly jellemző csodálatosan buja természet színeit. 

A vállalat növekedése azonban itt nem állt meg, jelenleg a Maui Jim a világ egyik leggyorsabban fejlődő prémium szemüvegmárkája, mely több mint száz országban van jelen. Ezekben az országokban ismert a márka hitvallása, az ún. „Aloha Spirit”, illetve a lencséken alkalmazott korszerű PolarizedPlus2® technológia, amely kiszűri a tükröződések 99,9%-át, valamint 100%-ban blokkolja a káros UV- sugarakat, továbbá elnyeli a káros kékfényt. Mindemellett pedig páratlan élményt nyújt a színvilág, a tiszta képalkotás tekintetében.

Szintén említésre méltó, hogy a Maui Jim szemüvegek elnyerték a SKIN CANCER FOUNDATION minősítést egy olyan hatékony filter megalkotásáért, ami a szemkörüli bőr UV védelmét is biztosítja.

 

A legújabb fejlesztésről

A Maui fejlesztőcsoportjának szándéka a kezdetektől fogva az volt, hogy egyszerű megoldást találjon a szem egészségének megőrzésére és e cél megvalósításához mindig is a legjobb minőségű kereteket, lencséket használták fel.

Diego de Castro, a Maui Jim marketingvezetője is megfogalmazott néhány gondolatot a legújabb Maui-szemüveglecsék piacra léptetésekor: reméli, hogy a MauiPassport Boost lencsék megjelentetésével csökkenthető a szem leterheltsége és kimerültsége (a DES, Digital Eye Strain), főleg azok számára, akik folyamatosan digitális eszközökön dolgoznak. Továbbá kiemelte, hogy a márka fókuszában a folytonos innováció, fejlődés áll, és e naprakészségnek köszönhetően modern megoldásokat próbálnak találni a felgyorsult, digitalizált 21. század okozta problémákra.

Érdemes tudni, hogy a MauiPassport Boost lencsék kétféle dizájnnal érhetők el. Az egyik a +0.50D-s Boost Zone, amely leginkább azon egyfókuszú lencsét viselők számára ajánlott, akik mérsékelten tapasztalják a szem kimerültségének tüneteit (mint például a fejfájást, a homályos látást és a szemszárazságot). Akik viszont rendszeresen küzdenek a szem leterheltégének felerősödő tüneteivel, a +0.90D-s Boost Zone verzió ajánlott.

A Maui Passport Boost lencsék küldetése, hogy segítsék a digitális eszközök használóit szemeik komfortjának és egészségének megőrzésében. Az új lencsék minden rendelkezésre álló törésmutatóval rendelhetők. Természetesen a Maui Blue Light Prtotect TM – a kékfény elleni védelemmel – illetve, a Maui High Contrast TM rendszerével. Ezek még hatékonyabb megoldást biztosítanak szemünk digitális eszközök okozta leterheltségére.

További információk a márkáról: https://www.mauijim.com/HU/en_GB/