Számodra mit jelent a tavasz? Egyeseknek a kivirágzást hozza, míg másoknak valami új kezdetét. Az biztos, hogy a divatiparban a megújulást szimbolizálja, mely során hátra hagyjuk a tél szürke, zord színeit, és nyitunk az élénkebb árnyalatok és a merészebb formák felé.

Tavaszi szemüvegek

Nincs ez másképp az optikai szektorban sem. Cikkünkben bemutatjuk az idei szezon várhatóan legkapósabb fazonjait és megoldásait a WOODYS márka szemüvegein keresztül. Nemhiába esett választásunk erre a márkára, hiszen a WOODYS 27 új kollekcióval hozakodott elő kifejezetten a tavasz-nyári szezonra specializálódva. Az már csak hab a tortán, hogy a szemüvegmárka minden modellje kézzel készült és kifejezetten szofisztikált megoldásokat vonultat fel.

Különleges anyagok

A trükkös szerkezetek és áttetsző színek vegyítésével páratlan szemüvegeket hoznak létre és fontos említést tennünk néhány alapanyagról is, melyeket a márka előszeretettel használ.

A fapépből és pamutrostból készült természetes cellulóz-acetát egy elengedhetetlen eleme a több, mint száz lépésből álló gyártási folyamatnak. Ezzel párhuzamban a titán is prioritást élvez a felhasznált alapanyagok közt. A titán előnye, hogy az egyik legvékonyabb anyag (súlya majdnem fele az acél súlyának), biztosítva ezzel a komfortérzetet. Könnyűsége ellenére egy kimondottan erős, minőségi anyagnak számít a piacon. Hasonló előnyöket sorakoztathatunk fel a nikkelmentes és hipoallergén béta-titánnál is, ami a keretek elasztikusságáért felel. Ahogy már más márkáknál is megfigyelhettük, a gyártók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a környezettudatosságra, így az anyagleírásnál még fontos szempont lehet, hogy a szemüvegmárka kollekciójának 30%-a környezetbarát anyagokból tevődik össze. 

Női és férfi modellek

A WOODYS-nak sikerült megteremtenie a tökéletes egyensúlyt az áttetszőség, a világos tónusok és a kissé oversized keretek között. Bár az imént említett jellegzetességek a női kollekcióra értendők, ugyanis habár a szemüvegmárka koncepcióit, elképzeléseit a női nem inspirálta, a férfiakat sem engedik el üres kézzel. Számukra négy tavaszias darabbal rukkoltak elő, melyeken maszkulin színekkel és gravírozott részletekkel teremtenek eleganciát.

 

További információk: 

https://woodyseyewear.com/en/