Bátran állíthatjuk, hogy a Zeal Optics a világ eddigi legkörnyezet-tudatosabb napszemüvegeit állítja elő. A gyártás során nemcsak újrahasznosított műanyagot használnak (ahogy több más gyártó is), de növényi alapanyagokat is, illetve maga az előállítás is megújuló energia segítségével történik.

Műanyag hulladék+ fű+ biogáz= újragondolt napszemüveg

A Zeal Optics a világon elsőként használ mind a keret, mint a lencse előállítására növényi alapú alapanyagot, mely egy biológialiag lebomló aceta napszemüveget hívott életre.

Hivatásuk, hogy csökkentsék a környezetünkre gyakorolt káros hatásokat és megőrizzék a természetet az elkövetkező generációk számára.

A vállalat tagja a „1% for the Planet” nevű szervezetnek, melyben termelőkkel, hulladékgazdálkodókkal, és más gyártókkal együttműködve arra összpontosítanak, hogy alternatív felhasználási lehetőségeket találjanak a korábban hulladéknak tekintett anyagokra.

A „SEE GRASS” kollekció

Szemüvegkereteik „valódi füvekből” készülnek, mely mezőgazdasági hulladékszálak keveréke: kender, len, rizs és szalma. Ezt a szálas alapot kombinálják újrahasznosított műanyagokkal. A gyártási eljárás során használt biogáz a fű nyersanyaggá történő alakítása révén keletkezik. Az eredmény egy olyan keret, mely sokkal fenntarthatóbb, mint a hagyományos eljárással készült társai.

A kollekció darabjainak viselése egyedi megjelenést és különleges érzetet nyújt. A szemüvegek rendkívül stílusosak és hihetetlenül tartósak. A Zeal Optics See Grass kollekciója kétféle stílust vonultat fel: Divide és Aspen, de 2021-ré még több modellt terveznek.

A kollekcióról további infók itt: www.zealoptics.com/US/en_US/see-grass

 

Az Ellume polarized növényi lencsék

A növényi lencsék forradalmasítják a színlátás módját. A növényi alapanyagok révén ezek a lencsék nemcsak fenntarthatóak, de éppúgy minőségiek. A növényi alapanyag lehetővé teszi, hogy ez a nagy tisztaságú lencse élesebb, tisztább látást biztosítson, mindeközben pedig csökkentse az előállítás és életútjuk végén a lebomlás okozta környezeti terhelést. Természetes színek tisztán és kontrasztosan lásd a világot.

Tetszett a cikkünk?

Most nemcsak olvashatsz róla, de nyerhetsz is egy ZEAL napszemüveget!

Gyere Facebook oldalunkra játszani!

(Játékunk decemberben lezárult.)