A Magyar Látszerész Szövetség idén októberben immár 14. alkalommal rendezi meg nagysikerű kampányát, a Látás Hónapját, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a rendszeres látásellenőrzés és a megfelelő szemüveg viselésének fontosságára. Idén több újdonsággal is készültek, melyek célja, hogy járvány idején is biztonságban érezhessük magunkat az optikákban!

Biztonságban az optikában

A megváltozott helyzet miatt a Magyar Látszerész Szövetség kidolgozott egy olyan 5 pontos Covid védelmi csomagot, amellyel a minimálisra csökkenthető a fertőzés átadásának kockázata a vizsgálat és a vásárlás során.

  1. Minden résztvevőt kérnek, hogy viseljen maszkot az optikában, éppúgy ahogy az egészségügyi intézményekben, vagy üzletekben.
  2. Érkezéskor az optika dolgozói megkérnek bennünket kezeink fertőtlenítésére.
  3. A teljes eljárás során ügyelnek a megfelelő távolság betartására, hogy minimalizálják a kontaktust.
  4. A felpróbált szemüvegeket csakúgy, mint a vizsgálati eszközöket és bútorokat rendszeresen fertőtlenítik az optikák munkatársai.
  5. A sorbanállás elkerülése érdekében lehetőség szerint előzetes időpontegyeztetésre kérik az érdeklődőket, mely telefonon vagy on-line lehetséges a kiválasztott optikában.

Ingyenes szolgáltatások, figyelemreméltó akciók

Ahogy minden évben megszokhattuk már az optikák kiemelt figyelmet fordítanak az októberre, a kampányban résztvevő üzletekben ingyen ellenőrzik látásunkat, ha szükségesnek látják akkor pedig további vizsgálatokat javasolnak.

Ebben az évben szemüvegünket is bérmentve megvizsgálják, hogy az megfelel-e szemünk aktuális állapotának, valamint szükség esetén apróbb igazításokat is végeznek rajta. Csak a megfelelő minőségű, személyre szabott látásjavító eszköz nyújt valódi segítséget. Ha készen vett vagy mástól átvett szemüveget használ, azzal akár ronthat is a látásán!

Mindezeken túl szakértő tanácsokért is érdemes betérni kedvenc optikánkban, hiszen a legújabb optikai megoldások már számos szemünket érintő hétköznapi problémára választ tudnak adni.

Most még több a kék fény

A kampány egyik kiemelt témája idén a kék fény, ami 2020-ban nem is lehetne aktuálisabb. A karantén, a digitális oktatás és a home office miatt a monitorok és a mobiltelefonok által kibocsátott kék fény extra terhet ró szemünkre. Sőt, nemcsak szemünknek árt, hanem biológiai ritmusunkat is megzavarhatja. A legfontosabb tehát az volna, hogy a lehető legkevesebbet tegyük ki magunkat hatásának, de ez nem

könnyű feladat, ha a munka, a tanulás és a szórakozás is digitálisan zajlik. A káros következmények életvitelbeli változásokkal, illetve kékfényszűrő bevonattal ellátott szemüveggel is csökkenthetők. 

Nem csak októberben!

Ha Ön most mégis úgy dönt, hogy októberben nem kívánja felkeresni optikáját, de az ingyenes szolgáltatások felkeltették érdeklődését, van megoldás! Bár október a Látás Hónapja, idén a járványügyi helyzetre való tekintettel egy on-line, letölthető kuponok révén az ingyenes szolgáltatások év végéig igénybe vehetők. 

Ehhez csupán regisztrálni kell a kampány honlapján, a www.latashonapja.hu oldalon, és máris elérhető kuponja, mellyel december 31-ig felkeresheti kedvenc optikáját.